Питання спадку

Доброго дня!

Перед смертю мій чоловік склав заповіт, у якому значилося, що все майно після його смерті має бути розподілене між мною та моєю неповнолітньою донькою (3 роки). ). При цьому, у чоловіка залишився неповнолітній син (17 років) від першого шлюбу, який претендує на обов’язкову частку у розмірі ½ частки, яка б належала йому у разі спадкування за законом. Мій чоловік не спілкувався з сином протягом 10 років за бажанням його колишньої дружини, яка переїхала з сином у інше місто. При цьому, чоловік справно сплачував аліменти на дитину. Зараз син схильний до зловживання алкоголем та наркотичними речовинами. Чи маю я право звернутися до суду з позовом про зменшення обов’язкової частки сина від першого шлюбу, зважаючи на специфіку відносин чоловіка з сином, його зловживання наркотиками та вік моєї доньки?

                                                                                           Олена

 

Шановна Олено!

  Так, Ви маєте право звернутися до суду з позовом про зменшення обов’язкової частки сина Вашого чоловіка від першого шлюбу.

  Відповідно до п. 1 ст. 1241 ЦК України розмір обов'язкової частки у спадщині може бути зменшений судом з урахуванням відносин між цими спадкоємцями та спадкодавцем, а також інших обставин, які мають істотне значення.


Рейтинг:
0
  Дата та час публікації:
Автор
П.І.Б  Рудь Светлана Витальевна
Рейтинг:  6-й юрист на сайте
Отзывы:  ( + 2 / 0 / - 0 )
Організація:  Союз консультантов по экономике и праву
Був 5 дн. тому

Коментарі




вул. Княжий Затон 16-а, оф 99 м. Київ, 02095, Україна

Техпідтримка:
E-mail: support@moyadvokat.kiev.ua
Адвокат Київ — юридичні консультації on-line

Copyright 2024 © Всі права захищені.