Питання заповіту

Доброго дня! Буду вдячна за допомогу! 

7 місяців тому у мене раптово помер племінник, який не був одружений, не мав дітей та живих батьків. Заповіт ним складений не був. До спадкування закликалися баба та дід померлого (батьки батька). Через 6 місяців виявилося, що баба та дід відмовилися від спадщини – тепер вона по праву має перейти до мене та мого брата (дядька померлого). Але ж уже пройшло 6 місяців після смерті племінника. Чи не пропустили ми строки для прийняття спадщини?

     Доброго дня!

 Відповідно до п. 2 ст. 1270 ЦК України, якщо виникнення у особи права на спадкування залежить від неприйняття спадщини або відмови від її прийняття іншими спадкоємцями, строк для прийняття нею спадщини встановлюється у три місяці з моменту неприйняття іншими спадкоємцями спадщини або відмови від її прийняття. Якщо строк, що залишився менший як три  місяці, він продовжується до трьох місяців.

  Тож, в Вашому випадку строк прийняття спадщини подовжено на 3 місяці з дня відмови від спадщини баби та діда померлого. Точну дату відмови від спадщини ви можете дізнатись у нотаріуса.


Рейтинг:
0
  Дата та час публікації:
Автор
П.І.Б  Рудь Светлана Витальевна
Рейтинг:  6-й юрист на сайте
Отзывы:  ( + 2 / 0 / - 0 )
Організація:  Союз консультантов по экономике и праву
Був 5 дн. тому

Коментарі




вул. Княжий Затон 16-а, оф 99 м. Київ, 02095, Україна

Техпідтримка:
E-mail: support@moyadvokat.kiev.ua
Адвокат Київ — юридичні консультації on-line

Copyright 2024 © Всі права захищені.