Права спадкоємця

Доброго Вам дня!

На даний момент я проживаю за кордоном, хоча і є громадянкою України. Через сварку не спілкувались з родичами з України протягом року, тому про смерть племінника дізналася випадково від чужих людей. Племінник був неодружений, дітей та батьків вже не мав. Повідомили, що заповіту складено ним не було і за відсутності близьких родичів усю спадщину прийняв його дядько по материній ліній. Я ж, у свою чергу, маю той самий ступінь споріднення з померлим, що і його дядько, з тою різницею, що я рідна по батьковій лінії. Зважаючи на той факт, що з дня смерті племінника вже минуло 6 місяців. Чи маю я право претендувати на прийняття спадщини?

 

Доброго дня!

  У Вашому випадку можна запропонувати такі можливі шляхи отримання спадщини.

  Перший - відповідно до п. 2 ст. 1272 ЦК України ви маєте право отримати спадщину за письмовою згодою спадкоємців, які прийняли спадщину. Отже, Вам потрібно отримати письмову згоду дядька померлого на включення Вас до числа спадкоємців, які отримають спадщину.

  Якщо такої згоди Ви не отримаєте, існує інший шлях – згідно з п. 3 ст. 1272 ЦК України суд може визначити для Вас додатковий строк на отримання спадщини, якщо Ви доведете, що пропустили строк з поважної причини. Такою причиною може бути Ваше тимчасове проживання за кордоном.


Рейтинг:
0
  Дата та час публікації:
Автор
П.І.Б  Рудь Светлана Витальевна
Рейтинг:  6-й юрист на сайте
Отзывы:  ( + 2 / 0 / - 0 )
Організація:  Союз консультантов по экономике и праву
Був 2 тиж. тому

Коментарі




вул. Княжий Затон 16-а, оф 99 м. Київ, 02095, Україна

Техпідтримка:
E-mail: support@moyadvokat.kiev.ua
Адвокат Київ — юридичні консультації on-line

Copyright 2024 © Всі права захищені.