Про помилки при купівлі товару.

Вітаю!

12 квітня 2011 року в одному з весільних салонів я обрала сукню і зробила попередню оплату, яка становила половину її загальної вартості. Натомість, отримала чек, в якому значилася внесена мною сума, залишок, який я маю сплатити, та підпис директора салону. Мене повідомили, що сукню доведеться зачекати близько 2 місяців і запевнили, що, як тільки її отримають, одразу мені зателефонують. Пройшло рівно 2 місяці – весь цей час мені ніхто не телефонував. 12 червня я зателефонувала сама. Мене запевнили, що сукня вже в дорозі і наполегливо попросили більше не телефонувати самій. Не дочекавшись дзвінка, через 2 тижні вирушила в салон сама, де здивувались моєму приїзду і знову почали запевняти, що все іде по плану – просто невелика затримка. Доки це буде тривати? Яким чином я можу вплинути на керівництво салону? Адже весілля вже незабаром, а сукня ще й досі не у мене!                                      З повагою, Ірина.

                                         

Пані  Ірино!

  Наскільки зрозуміло з Вашого повідомлення, Ви допустили суттєву помилку – не наполягли на зазначені точної дати отримання сукні. Відповідно до п.2 ст. 693 ЦК України у продавця, який одержав суму попередньої оплати та не передав товар у встановлений строк, покупець має право вимагати передання оплачених товарів або повернення суми попередньої оплати. У Вашому випадку строк встановлений не був, тож, у Вас немає законних підстав вимагати повернення внесеної суми, адже рано чи пізно сукню Вам привезуть і гарантією цього є одержаний Вами чек.

  Радимо звернутися до територіального управління у справах захисту прав споживачів. Очевидно, що порушене Ваше право на одержання необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про відповідну продукцію (п.5 ст. 21 ЗУ «Про захист прав споживачів»), адже від Вас приховують дійсний стан речей і можливі проблеми, які виникли при доставці Вашої сукні.

Успіхів Вам!


Рейтинг:
0
  Дата та час публікації:
Автор
П.І.Б  Годецкий Игорь Юрьевич
Рейтинг:  1-й юрист на сайте
Отзывы:  ( + 155 / 1 / - 0 )
Організація:  Лига защиты прав человека
Був 9 год. тому

Коментарі




вул. Княжий Затон 16-а, оф 99 м. Київ, 02095, Україна

Техпідтримка:
E-mail: support@moyadvokat.kiev.ua
Адвокат Київ — юридичні консультації on-line

Copyright 2024 © Всі права захищені.