Визнання батьківства

Доброго дня!

Приблизно 5 років назад, на курорті я познайомився з жінкою з якою мав інтимні стосунки. Пізніше я дізнався, що на той час вона була одружена. Нещодавно, я зустрів її з маленькою чотирирічною дівчинкою.

Чи маю я право звернення до суду щодо визначення батьківства? Чи не запізно?

 

Відповідно до п.1 ст.129 Сімейного кодексу України, особа, яка вважає себе батьком дитини, народженої жінкою, яка в момент зачаття або народження дитини перебувала у шлюбі з іншим чоловіком, має право пред'явити до її чоловіка, якщо він записаний батьком дитини, позов про визнання свого батьківства.

До вимоги про визнання батьківства застосовується позовна давність в один рік, яка починається від дня, коли особа дізналася або могла дізнатися про своє батьківство.

Отже, якщо з моменту дізнання про своє батьківство ще не минув 1 рік, то Ви можете звернутися до суду з позовом про визнання себе батьком дитини.

Не слід забувати про те, що судово-генетична експертиза має важливе значення в процесі доказування батьківства позивача та спростування батьківства чоловіка, який записаний батьком дитини.


Рейтинг:
1
  Дата та час публікації:
Автор
П.І.Б  Рудь Светлана Витальевна
Рейтинг:  6-й юрист на сайте
Отзывы:  ( + 2 / 0 / - 0 )
Організація:  Союз консультантов по экономике и праву
Був 2 тиж. тому

Коментарі




вул. Княжий Затон 16-а, оф 99 м. Київ, 02095, Україна

Техпідтримка:
E-mail: support@moyadvokat.kiev.ua
Адвокат Київ — юридичні консультації on-line

Copyright 2024 © Всі права захищені.