Ввезення тварин та рослин на територію України через митний кордон України.

Громадяни за умови дотримання вимог Митного кодексу України та інших законів України можуть переміщувати через митний кордон України будь-які товари, крім тих, що заборонені до ввезення в Україну, а також тих, щодо яких законом України встановлено обмеження в галузі зовнішньоекономічної діяльності.

1.Щодо ввезення тварин.

Відповідно Закону України „Про ветеринарну медицину” від 25.06. 92 № 2498-XII, живі тварини у разі ввезення на територію України повинні супроводжуватися оригіналами міжнародних ветеринарних сертифікатів, підписаних державним інспектором ветеринарної медицини країни походження, як це передбачається відповідними ветеринарно-санітарними заходами.

Для більш детальної інформації щодо особливостей проведення ветеринарного контролю та порядку видачі ветеринарних документів, на підставі яких живі тварини ввозяться в Україну, пропонуємо звернутися до Державного комітету ветеринарної медицини України.

2.Щодо ввезення рослин.

Відповідно статті 2 п.2.27 Фітосанітарних правил ввезення з-за кордону, перевезення в межах країни, транзиту, експорту, порядку переробки та реалізації підкарантинних матеріалів затверджених наказом Міністерства аграрної політики України від 23.08.2005 № 414 і зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 29.09.2005 за № 1121/1140, заборонено ввезення в Україну з інших країн садивного матеріалу всіх рослин в ручній поклажі, багажі пасажирів суден, літаків, гелікоптерів та інших видів транспортних засобів.

 


Рейтинг:
0
  Дата та час публікації:
Автор
П.І.Б  Стецик Юрій Михайлович
Рейтинг:  9-й юрист на сайте
Отзывы:  ( + 0 / 0 / - 0 )
Організація:  СПД та по договору.
Був 10 р. тому

Коментарі




вул. Княжий Затон 16-а, оф 99 м. Київ, 02095, Україна

Техпідтримка:
E-mail: support@moyadvokat.kiev.ua
Адвокат Київ — юридичні консультації on-line

Copyright 2024 © Всі права захищені.